NATUURSTENEN GRAFWERK

 

Het overlijden van een dierbare is een zeer ingrijpende en emotionele gebeurtenis.
Voor de nabestaanden is het net zo belangrijk dat naast de uitvaart of crematie, ook het grafmonument of urngrafmonument op een vakkundige en persoonlijke wijze wordt verzorgd.

Ons bedrijf heeft zich gespecialiseerd in de vervaardiging van zowel grafmonumenten als urnmonumenten. Door het constant met grote zorg en toewijding uitvoeren van de wensen van onze klanten heeft MeRoMa Natuursteen in Hoogeveen een meer dan uitstekende reputatie opgebouwd.

Wat bieden wij u?


• uitstekende kwaliteit;
• perfecte afwerking;
• goede service;
• ABN garantiecertificaat (dit certificaat wordt door veel gemeentes verplicht gesteld)
• concurrerende prijzen.


Een grafsteen of gedenksteen kan bestaan uit een staande steen, een liggende steen (ook wel grafplaat, dekplaat of zerk genaamd) of een combinatie daarvan. Een liggende steen kan de vorm hebben van een massieve (rechthoekige) plaat of een rechthoekig frame van drie of vier banden. Daartussen kan ruimte uitgespaard zijn voor beplanting (graftuintje).

Tegenwoordig worden de meeste gedenktekens gemaakt van graniet. Graniet is te herkennen aan de gespikkelde en gelijkmatige structuur in alle richtingen. Dit steentype is in vele kleuren leverbaar. Voor de toepassing in gedenktekens zijn de belangrijkste eigenschappen van graniet de vorstbestendigheid en de duurzame glans. Bovendien zijn vrijwel alle soorten graniet goed bestand tegen agressief vuil, zoals ontlasting van dieren, sap van loof en bessen.

STEENHOUWEN IS BETAALBAAR


Een veel gehoord misverstand over steenhouwen is dat het duur zou zijn. Daarbij vergeet men echter dat de levensduur van goed natuursteen honderden, zo niet duizenden jaren bedraagt.


Een vergelijking: voor een natuurstenen keukenblad betaalt u vaak duizenden euro's, terwijl die keuken over twintig jaar waarschijnlijk weer uit is en vervangen wordt. Een fraaie en persoonlijke gevelsteen aan uw huis kost minder en zit er voor de eeuwigheid.


Neem gerust contact op met ons om uw ideeën te bespreken.

HANDGEHAKT LETTERWERK

Tegenwoordig wordt veel steenbelettering ontworpen op een computer en uitgevoerd met behulp van computergestuurde straal- en freesmachines. Het resultaat is vaak erg strak, wat onpersoonlijk kan ogen. Het onderscheidt zich niet van ander machinaal steenhouwwerk.


De toepassingsmogelijkheden van met de hand getekende en gehakte letters zijn veel groter.

Een steen voor de eeuwigheid verdient de inspiratie van een vakkundig ontwerper en de professionele aandacht van ambachtsmannen.

GEDENKSTENEN & GRAVURES

BRONZEN AMBACHTEN

GLAZEN AMBACHTEN

BOUW & ARCHITECTUUR

Het gebruik van brons levert vele creatieve mogelijkheden op bij het ontwerpen van een grafmonument.

Een moderne uitstraling en ongekende mogelijkheden. Van de ontwerp tot uitvoering allemaal in 1 huis.

Gevelelementen, vloeren en keukens op maat. Ook voor kleinere projecten kunt u bij ons terecht.

Een uniek beeld creëren. Wij zijn gespecialiseerd in het maken van gedenkstenen, urnen & grafzuilen.

Enkele natuurstenen voorbeelden die we kunnen leveren: